Після загибелі овець на Одещині Держспоживслужба посилила вимоги до траспортування живих тварин

Держспоживслужба видаватиме ветеринарні документи на перевезення живих тварин лише після перевірки транспортних засобів та умов транспортування

Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.

У випадку, якщо транспорт або умови перевезення не відповідають нормам, ветеринарні документи не видаватимуть.

Відповідальними за виконання будуть начальники територіальних органів Держпродспоживслужби та регіональних служб ветеринарно-санітарного контролю.

Крім того, процес завантаження тварин зніматимуть на відео, щоб задокументувати відповідність вимогам законодавства.

Нагадаємо, в порту міста Чорноморськ Одеської області два тижні стояла фура з 300 вівцями, частина з яких померли. Фуру з вівцями романівської породи оформили і відправили поромом до Туреччини 6 жовтня, але покупець не з'явився і живий товар повернули до України.

Ветеринари заборонили в'їзд вантажу в Україну, заявивши, що вівці можуть бути потенційно небезпечними через хвороби, якими вони могли заразитися в Туреччині. 26 жовтня Держспоживслужба заявила, що ухвалила рішення про утилізацію на основі заявки від власниці.

У неділю, 28 жовтня, вантажівку з вівцями розвантажили у Вінницькій області. У фурі знайшли 54 загиблих тварини. 

Вівці, які вижили, перебувають у спеціально облаштованому вольєрі, куди їх випустили зі скотовозу. У багатьох тварин після перебування в жахливих умовах частково відсутня шерсть. За словами ветеринарів, через голод вівці обгризали одна одну.

У вольєрі вівці перебуватимуть на карантині 21 день. За цей час фахівці проведуть дослідження і спостереження за тваринами.