"Маски-шоу стоп 2": Порошенко підписав закон про відповідальність слідчих і прокурорів за утиски бізнесу

Президент України Петро Порошенко підписав закон №8490 про притягнення до відповідальності слідчих і прокурорів за незаконні рішення, ухвалені під час розслідування кримінальної справи, які згодом скасував суд

Про це Порошенко повідомив у Twitter.

"Закон під умовною назвою "Маски-шоу стоп 2" полегшує механізм притягнення до відповідальності слідчого чи прокурора, які прийняли незаконне рішення під час розслідування кримінальної справи, яке згодом скасоване судом. Щойно підписав відповідний закон", - написав президент.

Порошенко зазначив, що метою є створення в Україні зручних умов для розвитку бізнесу.

"Наш орієнтир - створення в Україні бізнес-середовища, яке є справді "дружнім" для бізнесу. Яке мотивуватиме до розкриття підприємницького потенціалу, інвестування, стратегічно орієнтованого розвитку. І зробити це ми зможемо лише на основі партнерства бізнесу та влади", - наголосив президент.

Читайте також. Бізнес говорить, що його кошмарять силовики. Як будуть боротися з маски-шоу: новий закон

Закон №8490 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування" було ухвалено Верховною Радою 18 вересня 2018 року.

"Держава, відшкодувавши шкоду, завдану слідчим, прокурором, застосовує право зворотної вимоги до цих осіб у разі встановлення в їх діях складу кримінального правопорушення за обвинувальним вироком суду, який набрав законної сили, або  дисциплінарного проступку,  незалежно від спливу строків застосування та дії дисциплінарного стягнення", - йдеться в документі.