Радбез ООН засвідчив міжнародну ізоляцію Москви, - Порошенко

Рада Безпеки ООН на своєму засіданні заявила про потужну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України

Про це президент Петро Порошенко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Надзвичайно показові та красномовні підсумки засідання Ради Безпеки ООН з "українського питання" - потужна підтримка територіальної цілісності та суверенітету України. Кремль має припинити свою брутальну агресію на Донбасі, відмовитися від постачання російської зброї та техніки на окуповану територію і припинити обструкцію Мінських домовленостей", - написав президент.

Як нагадав очільник держави, Крим має бути деокупований, а агресивна політика Росії в акваторії Азовського моря та Керченської протоки є неприйнятною. Москва також повинна відмовитися від проведення фейкових "місцевих виборів" на окупованому Донбасі, які є черговим прикладом російської підривної діяльності.

"Результати засідання РБ ООН з усією очевидністю засвідчили триваючу міжнародну ізоляцію Москви, яка демонструє зухвалу поведінку та вперте небажання чути легітимні заклики міжнародної спільноти", - додав президент.

Нагадаємо, що 30 жовтня Радбез ООН скликав за ініціативою України відкрите засідання щодо ситуації на окупованих територіях Донбасу.

На своєму засіданні Радбез ООН відхилив пропозицію РФ запросити на засідання представника "центрвиборчкому" окупаційної "ЛНР". Заступник генерального секретаря ООН із політичних питань Розмарі Дікарло наголосила на негативному впливі напруження в Азовському морі на регіональну безпеку. Дікарло додала, що ООН також закликає усі сторони "уникати будь-яких односторонніх кроків, здатних поглибити розмежування або віддалити від духу й літери Мінських угод".

Вісім держав-членів ООН, які є нинішніми та майбутніми членами Ради Безпеки організації, оприлюднили спільну заяву, в якій засудили плани проведення на окупованих РФ територіях східної України так званих виборів.