У Ломаченка зірвався бій за звання абсолютного чемпіона світу

Українському боксеру Василю Ломаченку доведеться зачекати з поєдинком за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі

Про це повідомляє ESPN.

Це з’ясувалося після того, як Майкі Гарсія відмовився від титулу чемпіона світу IBF (Міжнародної боксерської федерації) у легкій вазі (до 61,2 кг), який він мав захищати у бою проти Річарда Коммі з Гани.

За словами промоутера Коммі - Лу Дібелли, він битиметься за вакантний титул з наступним у списку претендентів - росіянином Ісою Чанієвим.

Майкі Гарсія також володіє титулом WBC (Всесвітньої боксерської ради) та був головним претендентом на бій з Ломаченком наступного року. На кону у цій зустрічі могло опинитися звання абсолютного чемпіона світу. Американець володів одразу двома титулами, Ломаченко є чемпіоном світу WBA (Всесвітньої боксерської асоціації), а 8 грудня спробує відібрати у пуерториканця Хосе Педраси титул WBO (Всесвітньої боксерської організації).

Таким чином, Ломаченку доведеться відкласти плани на бій за титул абсолютного чемпіона світу. Крім цього, ймовірність його поєдинку з Майкі Гарсією стала мінімальною. Американець планує перейти у іншу - першу напівсередню вагу (63,5 кг), заради бою з Ерролом Спенсом зі США.