Пропустила зупинку: автобус у Китаї впав з моста через бійку пасажирки з водієм

Пасажирський автобус впав у річку Янцзи на території міста Чунцин через бійку між пасажиркою і водієм. 13 людей загинули, ще 2 вважаються зниклими безвісти

Про це повідомляє BBC.

Судячи з поширеного відео з камери над водійським кріслом, одна з пасажирок 28 жовтня пропустила свою зупинку і попросила водія зупинити автобус, проте він відмовився виконати її прохання - автобус вже заїхав на міст, а на ньому не передбачалися зупинки громадського транспорту.

Жінка почала кричати, підійшла до водія і вдарила його по голові рукою з телефоном. Водій правою рукою відпустив кермо і спробував вдарити пасажирку у відповідь. 

Через це він відвернувся від дороги, на мить втратив керування і автобус зіткнувся з легковим автомобілем, врізався в огорожу і впав у річку з висоти 50 метрів.

Свідки сказали, що бачили, як автобус перекинувся на інший бік дороги, перш ніж врізатися через бар'єр безпеки в районі Ваньчжоу.

Згідно з первинною версією, аварія сталася з вини жінки - водія легковика, однак в подальшому з'явилися докази того, що правила дорожнього руху порушила людина за кермом автобуса.

Після надходження інформації про надзвичайну подію влада мобілізувала рятувальників, військовослужбовців, поліцейських, водолазів і добровольців. У середу за допомогою спеціальної техніки рятувальникам вдалося підняти транспортний засіб з 70-метрової глибини.