Як домашня тваринка: Маск розповів, що Tesla почне "переслідувати" своїх господарів

Ілон Маск анонсував чергове оновлення для Tesla: тепер у електрокарів з'являться розширені можливості керування через смартфон

Про це підприємець повідомив у Twitter.

"Автомобіль буде їздити за вами і вашим телефоном, як домашня тварина, якщо ви утримуватимете кнопку виклику в додатку Tesla", - написав Маск.

Він також додав, що власники Tesla зможуть дистанційно керувати машиною з телефону як великою радіокерованою іграшкою, але лише якщо автівка буде у полі зору. Мова йде про всі моделі, випущені протягом останніх двох років.

Наразі всі Tesla мають базову можливість виклику, , що дозволяє водієві за допомогою смартфона пересунути автівку на дюйм вперед або назад, що полегшує паркування у надто вузьких місцях.

До того ж, протягом вже двох років компанія рекламує більш амбітний проект, коли водій просто виходить зі своєї машини, а автомобіль самостійно шукає місце і паркується. Коли водій "покличе" автівку, вона також самостійно за ним приїде. Журналісти видання Ars Technica вбачають у нинішніх оновленнях перші кроки до втілення цього задуму.

Читайте також: Ілона Маска “прибирають” із Tesla і штрафують на $40 млн. Як це сталося