Дизайнерка створює прикраси для матерів із залишків пуповини

Рут Авра, дизайнер-ювелір із Флориди, створює прикраси із пуповинних залишків дітей. Такі вироби орієнтовані на матерів, які занадто прив'язані до своїх новонароджених дітлахів

Про це пишуть Fox News.

Пуповинний залишок є частиною пуповини, яка залишається на животі дитини після того, як основну її частину зріжуть. Надалі він під впливом повітря підсихає, муміфікується і самостійно відпадає на 5-15 день життя немовляти.

На створення таких прикрас дизайнерку надихнуло народження власного сина у 2012 році та народження дитини у її кращої подруги. "Я поклала обидва залишки поруч на столі, і у мене з'явився план", - розповідає Авра.

Після того, як жінка зробила перші намиста, вона вирішила відкрити доступ до такої послуги і для інших матерів. Таке намисто коштує трохи менше $200 і завжди має унікальний дизайн, адже форма кожного залишку індивідуальна.

"Це символізує зв'язок між матір'ю і дитиною, тому що це буквально фізичний зв'язок між вами", - розповіла Авра, додавши, що таке намисто є символічним способом "вшанувати пам'ять". 

Проте Avra - не єдина компанія на ринку, що робить прикраси з пуповинних залишків. Spkled Milk робить схожі прикраси за $80. Компанія також виробляє прикраси з грудного молока, волосся, плаценти, весільних вуалей, залишків домашніх тварин чи людського праху.