Маск показав відео зі швидкісного тунелю під Лос-Анджелесом. Він майже готовий

Ілон Маск поділився відеозаписом із тунелю Boring Co під Лос-Анджелесом, який створюють для оминання заторів

Про це він повідомив у Twitter.

“Подолав повну довжину тунеля Boring Co під Л.А. сьогодні ввечері. Тривожно довгий". Він також нагадав, що тунель збираються відкрити 10 грудня.

Спочатку Boring Company планувала перевозити цими тонелями лише автомобілі, проте в березні 2018 року компанія змінила концепцію і представила спеціальний електробус, на якому буде перевозити пасажирів.

Читайте також: Ілона Маска “прибирають” із Tesla і штрафують на $40 млн. Як це сталося

В транспортну мережу увійдуть близько тисячі невеликих зупинок, кожна з яких не буде перевищувати за розмірами паркувальне місце, що дозволить дуже швидко добиратися до місця призначення. Швидкість автобуса при цьому складе 241 км / год.

У перспективі, нову мережу тунелів планують об'єднати з вакуумною системою надшвидкісних пасажирських поїздів Hyperloop, які, за задумом творців, зможуть переміщуватись зі швидкістю до 1200 км на годину. На реалізацію проекту буде потрібно не менше шести мільярдів доларів.

Читайте також: Які технології може "породити" удосконалення Hyperloop: Від літаючих поїздів до подорожей по поверхні Марса

  • Стартап Arrivo, заснований колишнім працівником SpaceX Броганом Бемброганом, представив концепт швидкісних доріг, які дозволять перевозити пасажирів на швидкості близько 320 км / годину.