Окупанти в ОРДЛО розбирають цивільні авто, щоб відремонтувати свою техніку

Російські окупанти на Донбасі наказують розбирати цивільні вантажівки задля ремонту своїх бойових машин

Про це у понеділок, 5 листопада, повідомила прес-служба Міноборони України з посиланням на дані розвідки.

"Командування російських окупаційних військ активізувало відновлення пошкодженої та несправної бойової техніки з’єднань і частин 1 (Донецьк), 2 (Луганськ) АК ЗС РФ за рахунок постачання з території Росії ремонтних комплектів та обладнання. Водночас обсяги отриманих запасних частин і матеріалів для ремонту автомобільного транспорту склали менше 50% від заявленої необхідності", - йдеться у повідомленні.

Відтак, за даними розвідки, через нестачу запчастин російські окупаційні адміністрації направили керівникам місцевих транспортних організацій спеціальні "рознарядки" на поставку підрозділам російських окупаційних військ автомобільних запчастин і агрегатів, у тому числі шляхом розукомплектування до 25% вантажних автомобілів.

"Зазначені дії окупантів викликали обурення працівників автомобільних підприємств на окупованих територія, які вимушені приводити робочу техніку у несправний стан, що загрожує тривалими простоями, невиплатою заробітної плати та звільненням водіїв", - повідомили в українській розвідці.