Вбивство Гандзюк: якщо судитимуть лише виконавців, замовники уникнуть відповідальності, - адвокат

Якщо справу про вбивство радниці міськголови Херсона Катерини Гандзюк передадуть до суду у нинішньому вигляді проти виконавців нападу, то це унеможливить притягнення до відповідальності замовників убивства

Про це повідомила адвокат Гандзюк Євгенія Закревська, передає "Громадське"

"Я хочу наголосити, що станом принаймні на вчора, цим виконавцям не було змінено підозру і не було додано ознаку замовності. Другий момент: якщо справу по виконавцях передадуть в суд, то з чого і де будуть брати докази, яким чином використають ці докази в провадженні СБУ, яка шукає замовників", — заявила Закревська.

За словами адвоката, у разі відсутності ознаки замовності в провадженні поліції щодо виконавців буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, яких розшукують в межах іншого провадження, яке відкрите СБУ. Адже вони не можуть бути двічу підозрюваними або двічі обвинуваченими. 

Вона додала, що раніше адвокати Гандзюк направили клопотання про об’єднання цих справ до прокуратури Херсонщини та до Генпрокуратури.

"Якщо це не буде зроблено, то я не бачу судової перспективи притягнення замовника до відповідальності. Просто передати справу по виконавцях до суду — це просто унеможливити в подальшому притягнення замовника", — наголосила вона.

Адвокатка додала, що прокуратура Херсонської області вже відмовила в об’єднанні цих проваджень, від Генпрокуратури відповідь ще не надійшла.

Читайте також10 фактів із життя Катерини Гандзюк.