Луценко заявив, що подає у відставку

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що подає у відставку

Про це Луценко заявив у Верховній Раді під час доповіді про розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк.

"Щоб не було жодних сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку президенту України і ви в парламенті маєте розглянути це питання. Прошу це розглянути цього тижня", - сказав Луценко.

Читайте також: 10 фактів із життя Катерини Гандзюк

Генпрокурор також розкритикував пропозицію по створенню в Раді Тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивста Гандзюк та інших нападів на активістів і назвав звинувачення на адресу слідства "піаром на крові".

Луценко також пообіцяв заблокувати членам ТСК доступ до документів слідства у справі Гандзюк.

"Я обурений піаром на крові, який розгорнувся навколо цієї справи. Я багато разів був депутатом і розумію, що Тимчасова слідча комісія є інструментом парламенту, але не розумію, що може робити ТСК при незакінченому слідстві. Зрозуміло, що в неї навіть не буде предмету роботи, адже будь-яка інформація слідства складає таємницю слідства і прокурор не дозволить, особливо після вчорашнього витоку, доступ будь-якого члена ТСК до будь-якого документа слідства. Також я не розумію обвинувального ухилу, який розгорнула ця кривава компанія на всіх можливих ефірах. Вчорашній виток інформації по одній з 12 версій замовника підірвала успішність діяльності слідства. Чим буде займатися ТСК, для мене також зрозуміло. Організаторам ТСК потрібен не результат, їм потрібний піар для боротьби за владу", - сказав генпрокурор.
Напередодні, 5 листопада, спільнота "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявила у Facebook про зв'язок помічника народного депутата від БППМиколи Паламарчука Ігоря Павловського з виконавцями злочину.