СБУ обшукує матір екс-регіоналки Бережної

Співробітники Служби безпеки України обшукали Олену Бережну, матір загиблої нардепа Ірини Бережної, за підозрою у державній зраді

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"У межах кримінального провадження відкритого за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на повалення конституційного ладу) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України співробітники СБУ проводять у Києві низку санкціонованих слідчим суддею слідчих дій в осіб, які сприяли спецслужбам країни агресора у реалізації плану з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначають у СБУ, одна з фігурантів справи систематично відвідує РФ, проводить зустрічі з колишніми українськими високопосадовцями і представниками держорганів країни-агресора. Крім того, систематично організовує та проводить у Києві й обласних центрах України акції протесту для дестабілізації суспільно-політичнох ситуації в Україні. 

ЗМІ повідомили, що фігурантом справи виявилась Олена Бережна. Вона є матір'ю загиблої народної депутатки Ірини Бережної, яка відома своїми антиукраїнськими публікаціями у соцмережах та регулярними виступами на російському телебаченні. 

Як повідомляє Depo.ua, Бережна відмовилась відчиняти двері, том рятувальники, за рішенням суду, зламали їх. Правоохоронці повідомили, що шукають у Бережної докази розгорнення внутрішньої ворожнечі, зокрема, зброю або антиукраїнські плакати.

Відповідне відео опублікував телеканал 112 на Youtube.

У свою чергу, обшук СБУ підтвердила сама Олена Бережна, яка повідомила про це у Facebook. 

 
  • Нагадаємо, 5 серпня 2017 р. колишній народний депутат від Партії регіонів Ірина Бережна загинула в автокатастрофі.
  • Матір загиблої екс-депутатки Бережну Олену затримувала поліція за використання забороненої українським законодавством так званої "георгіївської" стрічки.