Справа Гандзюк: у поліції показали відео слідчого експерименту

У поліції оприлюднили відео з зізнанням нападників з сірчаною кислотою на херсонську активістку Катерину Гандзюк, яка померла цієї неділі, 4 листопада

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

В опублікованому на сайті відомства відео підозрювані-виконавці, зокрема розповіли, у який спосіб отримали замовлення та гонорар від підозрюваного організатора злочину - громадянина Торбіна.

"До нас в гості приїхав Торбін і при розмові нам було запропоновано провчити активістку Гандзюк у зв'язку з тим, що в неї були русофобські погляди, вона негативно відгукувалась про воїнів АТО, і вона причетна до скандалів, пов'язаних із корупцією в місті Херсон. Нам було запропоновано нагороду 4 тис доларів... на всіх, тобто на кожного - це по 500 дол", - зазначив підозрюваний.

За його словами, після того, як зловмисники дали Торбіну згоду на виконання злочину, вони почали слідкувати за Катериною Гандзюк: у соцмережах та біля її роботи.


Ще один підозрюваний розповів, як купував сірчану кислоту для нападу.

"Зустрівся із продавцем, який віддав мені на цьому місці дві пляшки кислоти в коробці. І я йому віддав триста гривень. І все, ми з ним розійшлись. Ці триста гривень я отримав від Торбіна заздалегідь, ще до цього, коли він приїхав і віддав нам десять тисяч гривень для того, щоб нам було за що і поїсти, і купити телефони - на витрати", - зазначив підозрюваний та повідомив, що потому він залишив кислоту в автомобілі Торбіна. 

Ще один підозрюваний, якого слідство підозрює у тому, що саме він обливав активістку кислотою, під час слідчого експерименту показав, як саме здійснював напад. 

Як заявили правоохорнці, станом на 6 листопада усі досудові розслідування завершено, напрацьовані матеріали згідно з рішенням ГПУ передали Головному слідчому управлінню СБУ.

Раніше голова Нацполіції України Сергій Князєв у Верховній Раді розповів деталі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.