Протест "євробляхерів": на вході в Раду та довкола припаркували десятки машин, акція триває

У четвер, 8 листопада, станом на ранок біля Верховної Ради триває акція протесту власників автомобілів на єврономерах

Про це повідомляє з місця подій кореспондент Еспресо.TV.

Водії, які вимагають зменшення плати за розмитнення придбаних за кордоном машин, припаркували свої автомобілі просто перед головним входом у парламент.

Крім того, кілька десятків машин стоять на площі Конституції та вздовж вул. Грушевського.

Читайте також: З високими штрафами, але законні. Як Рада пішла назустріч "євробляхерам"

Нагадаємо, акція протесту почалася 7 листопада. Головні вимоги мітингувальників - ухвалення законопроектів, які здешевлять розмитнення автомобілів, придбаних за кордоном, а також легалізують уже ввезені машини на іноземних номерах.

До акції власників "євроблях" також долучаються водії автобусів із різних регіонів України, які цього ж дня з ранку мітингували під будівлею Мінінфраструктури. Водії автобусів вимагають, крім ухвалення законопроектів щодо розмитнення транспортних засобів, відсторонити від посади голову "Укртрансбезпеки" Михайла Ноняка.

Ввечері того ж дня власники "євроблях" заблокували урядовий квартал.

Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради обговорив законопроекти №;8487  та №8488, що передбачають зниження ставки розмитнення на ввіз іноземних авто. Депутати пропонують надати пільговий коефіцієнт 0,5 для автомобілів, які розмитнюватимуть протягом 30 днів після набуття чинності законом. Таким чином, пропонується робити знижку 50% в разі розмитнення автомобіля у перший місяць дії закону.