Перша група каравану мігрантів досягла кордону США

Перша група каравану мігрантів чисельністю 360 осіб досягла мексиканського міста Тіхуана, що на кордоні з американським штатом Каліфорнія

Як повідомляє DW, група прибула до Тіхуани на автобусах.

Більша частина каравану мігрантів, що нараховує до п'яти тисяч учасників, все ще перебуває за дві тисячі кілометрів від американського кордону, у Гвадалахарі.

Ще кілька груп мігрантів з Центральної Америки, які хочуть дістатися США, також перебувають на території Мексики.

Нагадаємо, 9 листопада президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про заборону надання притулку мігрантам, які нелегально в'їжджають до країни.

Раніше Трамп анонсував скасування права на отримання американського громадянства для дітей іноземців та мігрантів, які народилися на території Сполучених Штатів.

Починаючи з 18 жовтня, до кордону США рухається караван мігрантів з країн Центральної Америки. Кілька тисяч чоловіків, жінок і дітей біжать від насильства, злиднів і корупції на батьківщині. Спочатку в ньому було 4 тисяч осіб. Однак незабаром, за даними ЗМІ, їхня кількість зросла до 10 тисяч осіб.

Поліція Гондурасу, Гватемали і Мексики намагалася зупинити біженців, але у неї нічого не вийшло, і караван продовжив свій рух до американського кордону.

У зв'язку з наближенням каравану мігрантів США мають намір перекинути до кордону з Мексикою великий військовий контингент.