Росія погрожує бойкотувати форум в Давосі через західні санкції

Російські держслужбовці і компанії з державною участю можуть відмовитися від відвідування Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі

Про це прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив у вівторок, 13 листопада, в італійському Палермо, де проходила міжнародна конференція з врегулювання ситуації в Лівії, інформує DW.

Москва піде на подібний крок, якщо умови участі для низки великих російських бізнесменів не будуть змінені, підкреслив Медведєв.

6 листопада лондонська газета The Financial Times написала про повідомлення, які організатори форуму в Давосі направили трьом російським бізнесменам, що потрапили під санкції США.

Росіян проінформували, що їх присутність на щорічному січневому заході є небажаною. За даними видання, йдеться про власника приватної бізнес-групи "Ренова" Віктора Вексельберга, бізнесмена Олега Деріпаску і голову банку ВТБ Андрія Костіна.

Раніше Вексельберг, Деріпаска і Костін відвідували форум. Крім того, у Вексельберга є ділові інтереси в Швейцарії, додає видання.

6 квітня міністерство фінансів США ввело санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених в так звану "Кремлівську доповідь". Окрім Вексельберга, Деріпаски і Костіна, серед них - глава "Газпрому" Олексій Міллер, очільник МВС РФ Володимир Колокольцев, командуючий Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнагляду Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній. Санкції забороняють операції з компаніями, що потрапили під них, і особами для американських банків.