Ректорку закарпатського вишу викликали до СБУ за "фашистську" промову

Ректор Закарпатського угорського інституту імені Ф.Ракоці ІІ Ілдіко Орос заявила, що угорців в Україні утискають фашистськими методами

Про це повідомляє видання Mukachevo.net

Ілдіко Орос заявила про утиски угорців в Україні фашистськими методами у виступі 23 жовтня на мітингу у рамках відзначення річниці антирадянської революції 1956 року.

За словами Ілдіки, комуністичні та фашистські методи діють сьогодні, особливо в Україні.

На її думку, закарпатських угорців хочуть звинуватити у кризі економічно-політичного стану в Україні.

"Комуністично-фашистські сили двадцять першого століття все ще займаються переслідуваннями сьогодні, особливо в Україні. Вони хочуть зробити угорців Закарпаття винними у економічних та політичних потрясіннях, які відбуваються в країні. В останні роки все частіше для телевізійних каналів стало звичним вводити в оману громадську думку підривними повідомленнями про угорську громаду. Наші історичні пам'ятники, меморіальні дошки руйнують, нашу історію переписують", - заявляла пані ректор.

Наразі у СБУ провели лише бесіду із ректором та депутатом обласної ради стосовно промови. Загалом вона надала пояснення, що керувалася лише своїми думками.

Раніше повідомлялось, що угорські праворадикальні організації за російські гроші проводять агресивну кампанію проти НАТО і ЄС та розпалюють конфлікт з Україною.