Комітет Ради визнав законним подання на нардепа Березкіна

Регламентний комітет ВР визнав законними подання Генеральної прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутата із групи "Воля народу" Станіслава Березкіна

Про це заявив голова регламентного комітету Верховної ради Павло Пинзеник у понеділок, 19 листопада, повідомляє Еспресо.TV.

Зокрема, комітет зауважив, що у поданні відсутні достатні докази, які б підтверджували вчинення Березкіним особливо тяжких корупційних злочинів.

"Що стосується подання ГПУ про надання згоди про обрання стосовно народного депутата Березкіна запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, то комітет зауважив, що у поданні відсутні достатні докази, які б підтверджували вчинення особливо тяжких корупційних злочинів", - заявив Пинзеник.

Також у висновку йдеться про те, що подання не містить підстав, передбачених КПК для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Генеральний прокурор Юрій Луценко прокоментував рішення комітету.

"В цілому моя позиція збігається з рішенням регламентного комітету. Я вважаю, що слідство має отримати докази про повну недоторканність народного депутата, хоча це не означає, що він винен у скоєнні правопорушень”, - сказав Луценко.

ГПУ вважає, що нардеп може бути причетним до підробки частини застав і у використанні кредитних ресурсів для збагачення сім'ї.

"Комітет в цілому погодився, що в нас є підстави для проведення слідчо-оперативних дій щодо народного депутата, але не погодився з тим, що його потрібно негайно арештувати. Ок, я думаю, що слідство і на цей компроміс готово піти. Звичайно, усе залежить від рішення Верховної Ради, щоб або завтра, або в четвер це питання набрало відповідну кількість голосів нардепів”, - додав генпрокурор.