Користувачів Instagram попередили про "витік" паролів

Користувачів Instagram проінформували про вразливість у безпеці соцмережі, яка може призвести до відкриття їх особистих паролів широкому загалу

Про це повідомляє портал Dawn.

Опція "Завантаження ваших даних" дозволяє користувачам завантажувати всі дані, які Instagram має на них. Така норма відповідає новим європейським правилам конфіденційності даних.

Користувачів повідомили, що їх паролі були ненавмисно виставлені, вбудувавшись у URL-адресу їх веб-браузерів.

Це означає, що якщо хто-небудь використав даний інструмент Instagram на комп'ютері, відкритий для використання публікою, інші могли б дізнатися пароль. Про відповідну небезпеку попередили і щодо Facebook.

Прес-секретар Instagram в п'ятницю сказав, що проблема "була виявлена ​​всередині країни і порушена дуже невеликою кількістю людей", - йдеться у повідомленні.

Чет Вісьнєвскі, головний науковий співробітник служби безпеки Sophos, сказав, що якщо Instagram зберігає паролі з правильною технологією шифрування, цей недолік не повинен бути можливим.

Він сказав, що єдиний спосіб показати таку URL-адресу, це якщо пароль зберігається десь всередині Instagram в текстовому вигляді, що не рекомендується в індустрії безпеки.

"Це дуже стосується інших методів безпеки всередині Instagram, тому що це буквально не повинно бути можливим. Якщо це станеться, тоді, ймовірно, будуть набагато більші проблеми, ніж ця", - додав він.

Читайте також: З усіма свариться Цукерберг: як Facebook пожирає глав компаній