Де в Україні побудують новий аеропорт. Пояснення Омеляна

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, за два роки мільйони мешканці Придніпров’я отримають суперсучасний аеропорт

“У 2019 році ми розпочнемо будівництво першого нового! летовища в Україні, який буде збудовано в Солоному, між Дніпром і Запоріжжям” - повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

За словами Омеляна, перший транш складатиме 200 млн грн і “за два роки мільйони мешканців Придніпров’я отримають суперсучасний аеропорт”.

Читайте також: Крила в моді. Чому на третину “злетіли” авіаперевезення в Україні та що попереду

Також міністр підкреслив, що це правильне стратегічне рішення для країни, адже аеропорт слугуватиме повітряними воротами для Дніпра, Запоріжжя та, потенційно, Кривого Рогу. “А не безконечно ремонтувати старе, ведучи перманентну боротьбу за відкрите небо!” - наголосив Омелян.

Нагадаємо, з 50 постійно діючих аеропортів в 1991 році, які сполучали Україну зі світом, на сьогодні маємо до 20 аеропортів, з яких 2/3 потребують реконструкції та суттєвого переоснащення. Міністерство має намір до 2030 року відродити всі 50 об’єктів.