Цинічна демонстрація безкарності, - Луценко про відмову Ради зняти недоторканність з Березкіна

Верховна Рада вдруге відмовила в знятті депутатського імунітету. Луценко обурився і назвав це цинічною демонстрацією безкарності

Про це генпрокурор написав у своєму Facebook.

"Підлеглі нардепа Вілкула - засуджені, нардепа Березкіна - під підозрою. А от самим нардепам за ці ж правопорушення парламент все прощає. Нема письмових вказівок на розкрадання - каже голова комітету депутатського самозахисту. Покази свідка під присягою в суді нічого не варті - кажуть адвокати іншого нардепа. Це все - цинічна демонстрація безкарності, яка довела країну до двох Майданів", - зазначив Юрій Луценко.

Єдиним виходом щодо скасування депутатської недоторканності, за словами генпркурора, є відповідне голосування змін Конституції, погоджених Конституційним судом.

У вівторок, 20 листопада, Верховна Рада не підтримала пропозицію дозволити притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна.

Як заявив потому в кулуарах Верховної Ради голова САП Назар Холодницький, у Спеціалізованої антикорупційної прокуратури немає підстав для того, щоб повторно вносити подання на позбавлення депутатської недоторканності парламентарія з групи "Воля народу" Станіслава Березкіна.