"Професіонал і патріот": Герасимов про брата кандидата від Росії у президенти Інтерполу Прокопчука

Голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов назвав українського дипломата Ігора Прокопчука - брата кандидата від Росії у президенти Інтерполу - патріотом, який "робить все можливе для відновлення територіальної цілісності"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Зараз намагаються роздмухати ще одну "зраду" стосовно постійного представника України в ОБСЄ Ігоря Прокопчука. З цього приводу українські дипломати вже подали свою думку. Своєю чергою, я, як голова постійної делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ, особисто знаю Ігоря Прокопчука як професіонала, патріота України, який робить усе можливе для територіальної цілісності України і встановлення миру", - сказав Герасимов.

Нагадаємо, на 87-й сесії Генеральної асамблеї міжнародної кримінальної поліції Інтерпол тривають консультації щодо обрання глави органіхзації. Фаворитом називають генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука, який з 2006 по 2011 роки був заступником начальника центрального бюро Інтерполу в Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році Прокопчук став віце-президентом Інтерполу.

Депутат Європарламенту Ребекка Гармс заявила, що в разі очолення представником Росії Інтерполу країни ЄС мають вийти з цієї організації. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Україна може призупинити членство в Інтерполі у разі обрання президентом росіянина.

Молодший брат кандидата від Росії на посаду президента Інтерпола Олександра Васильовича Прокопчука Ігор Васильович Прокопчук 8,5 років очолює Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні.

У МЗС України заявили, що родинні зв'язки не вплинули на роботу Ігоря Прокопчука і не шкодять національним інтересам країни.