ОХМАТДИТ отримав від Японії діагностичне обладнання на майже 25 млн грн

Національна дитяча спецлікарня ОХМАТДИТ отримала від уряду Японії діагностичне обладнання на загальну суму 24,6 мільйона гривень

Про це повідомила виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у своєму Twitter.

За її словами, ці прилади дозволять лікарям проводити необхідні тести з високою точністю. 

Супрун також повідомила, що дослідження на новому обладнанні проводитимуть також й для пацієнтів лікарні у Києві, а й для дітей з усієї країни.

"Цінне обладнання для ОХМАТДИТУ — це лише частина великого проекту, який ми здійснюємо у рамках Угоди між урядами України та Японії про технічне співробітництво та грантову допомогу. Загалом українські лікарні отримають найсучасніші японські придлади для діагностики і лікування на суму понад 112 мільйонів гривень. Перша хвиля поставки розпочалася в кінці 2017 року та була закінчена в 2018 році. Крім ОХМАТДИТу, обладнання отримали також Харківський обласний клінічний центр урології і нефрології ім. В.І. Шаповала і Рівненська центральна міська лікарня", - повідомила виконувачка обов'язків міністра.

Крім того, вона зазначила, що у “другій хвилі” поставки обладнання надійдуть до відділень екстреної медичної допомоги лікарень в Івано-Франківську, Житомира, Черкас, Сміли, Рівного, Запоріжжя і Харкова.

"Вдячна всім нашим партнерам, хто підтримує нас на шляху трансформації всієї системи охорони здоров’я та надає таку важливу допомогу. Будемо продовжувати співпрацю", - написала Супрун.