Порошенко: Україна буде у НАТО

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна стане частиною Північноатлантичного альянсу (НАТО)

Про це Порошенко заявив у Верховній Раді під час свого виступу щодо розгляду поправок до Конституції про євроатлантичний курс України, передає Еспресо.TV.

За його словами, сьогоднішнє голосування щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС та в НАТО є спільною стратегією усіх громадян, яку Україна продовжує впроваджувати протягом останніх 4 років. Адже НАТО, на його переконання, є найефективнішою системою колективної безпеки та оборони.

"Лише інтеграція до євроатлантичного простору гарантує нам і незалежність, і подолання бідності. Від цієї стратегії ми точно не відступимо. Україна, йдучи своїм шляхом, обов'язково, наполягаю, обов'язково стане повноправним членом НАТО та повноправним членом Європейського Союзу. Ні я, ні ви, ні більшість українців з цього приводу не мають жодних сумнівів", - сказав Порошенко.

При цьому він вкотре визнав, що його обіцянка швидко виграти війну не справдилася і що через напад Росії Україна втратила тисяч людських життів, українських героїв, воїнів та цивільних. 

"Але при цьому ми стали могутнішими як нація, впевненішими у своїх силах, твердішимими у своїх намірах. Ми зміцнили нашу віру в наше європейське майбутнє. І цю віру ми сьогодні цементуємо в Конституції", - наголосив президент.