Рада попередньо підтримала євроатлантичні зміни до Конституції

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за Закон про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС та в НАТО)

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"За" законопроект №9037 проголосувало 311 нардепів.

Реалізація Закону не потребуватиме додаткових видатків Державного бюджету України і місцевих бюджетів.

"Прийняття Закону сприятиме реалізації європейського та євроатлантичного вибору через розширення та поглиблення співробітництва України з Європейським Союзом та Організацією Північноатлантичного договору аж до набуття повноправного членства, зміцненню національної безпеки нашої держави, матиме наслідком гарантію її суверенітету і територіальної цілісності", - йдеться в пояснювальній записці.

Відповідно до пояснення, прийняття Закону не потребує проведення всеукраїнського референдуму.

"Законопроект відповідає вимогам частини другої статті 156, вимогам статей 157 та 158 Конституції України. У законопроекті, зокрема, відсутні положення (або подібні до них), які в раніше наданих висновках та прийнятих рішеннях Конституційного Суду України визнавалися такими, що скасовують чи обмежують права та свободи людини і громадянина або спрямовані на ліквідацію незалежності чи на порушення територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні. 

У пояснювальній записці йдеться про те, що переважна більшість українського суспільства підтримує курс на повноправне членство України в ЄС та НАТО.