Вбивство Гандзюк: голова Херсонської облради Мангер поїхав із України, - ЗМІ

20 листопада голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого активісти звинувачують у причетності до замаху на активістку Катерину Гандзюк, вилетів з Києва

Про це повідомляє перша українська телеграм-агенція новин The Newsroom. 

За інформацією агентства, очільник Херсонської облради та місцевої "Батьківщини" Владислав Мангер 20 листопада вилетів з Києва до Парижа. 

"Активісти забили на сполох ще вчора ввечері, ми перевірили і з'ясували, що це сталося ще кілька днів тому", - йдеться у повідомленні. 

Активісти називають Мангера "людиною, яка в деяких джерелах вказана одним із ймовірних замовників вбивства". 

Нагадаємо, 31 липня на Катерину Гандзюк біля під’їзду напав чоловік, який облив її кислотою. Жінку з опіками госпіталізували. 2 серпня її відправили на лікування у Київ. Лікарі розповіли, що опіки Гандзюк становлять 40% площі тіла.

4 листопада 2018 року близько 12:30 на офіційній сторінці групи підтримки Катерини Гандзюк з'явилася інформація про її смерть.

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Туреччини виступив із екстреним зверненням з приводу смерті Катерини Гандзюк. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав покарати винних у смерті Катерини Гандзюк.

Європейський комісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган відреагував на смерть Катерини Гандзюк. США та Велика Британія та Канада закликали українську владу покарати замовників вбивства Гандзюк.

Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження, за яким розслідується напад на Катерину Гандзюк, на статтю "Закінчене вбивство".

Рада створила Тимчасову слідчу комісію щодо розслідування нападів на активістів, зокрема вбивства Катерини Гандзюк.

Луценко розповів, коли справу про вбивство Гандзюк передадуть до суду.

Поліція оприлюднила відео з зізнанням нападників з сірчаною кислотою на херсонську активістку Катерину Гандзюк, яка померла 4 листопада.

7 листопада у Херсоні попрощалися з Катериною Гандзюк. Друзі Гандзюк не пустили голову Херсонської ОДА Гордєєва на церемонію прощання активістки.

За підозрою у співучасті у вбивстві Гандзюк затримано екс-помічника депутата від БПП Ігоря Павловського.

Активістка, радниця мера Херсона Катерина Гандзюк називала прізвище людини, яку підозрювала в організації нападу на неї.

22 листопада на Facebook-сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?" активісти попередили про те, що Мангер тікає з України.