Генштаб Великої Британії вважає Росію небезпечнішою за "Ісламську державу" та "Аль-Каїду", - The Telegraph

Після розгрому "Ісламської держави" ("ІД") та "Аль-Каїди" на Близькому Сході, ці терористичні угруповання перестали бути головною загрозою безпеки Лондона і його союзників, вважає новий глава Генерального штабу британської армії Марк Карлтон-Сміт

Сьогодні "набагато більшу загрозу" для національної безпеки Британії "безперечно" представляє путінська Росія, заявив він в інтерв'ю газеті The Telegraph, опублікованому ввечері в п'ятницю, 23 листопада 2018 року.

"Росія продемонструвала, що готова застосовувати військову силу для забезпечення безпеки і розширення своїх національних інтересів. Росіяни намагаються використовувати вразливі і слабкі місця, де б вони їх ні виявляли", - наводить його слова DW.

Крім створення звичайної військової загрози, Москва невпинно здійснює спроби підірвати Захід, розвиваючи бойові можливості в нетрадиційних сферах: в кіберпросторі, в космосі і під водою, наголосив він.

За словами генерала, Велика Британія та її союзники не можуть бути спокійними, зважаючи на ту загрозу, котра походять від РФ, й не залишатимуть її без відповіді, особливо після отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.