Стало відомо, хто керував захопленням українських кораблів у Керченській протоці

Захопленням українських кораблів у районі Керченської протоки керував безпосередньо начальник берегової охорони Росії Геннадій Мєдвєдєв

Про це повідомив Український мілітарний портал з посиланням на перехоплені Генштабом ЗСУ розмови російських військових.

"У неділю кораблі Берегової охорони ФСБ Росії здійснили акт агресії проти українських військових кораблів у нейтральних водах Чорного моря. В опублікованому Генеральним штабом ЗС України радіоперехопленні згадується дехто з прізвищем Мєдвєдєв як людина, що контролювала та віддавала накази про потоплення чи пошкодження українських військових кораблів", - йдеться у повідомленні.

За даними видання він – "керівник департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії віце-адмірал Мєдвєдєв Геннадій Миколайович".

Як зазначає ЗМІ, Мєдвєдєв народився 14 вересня 1959 року. Після окупації Криму був призначений начальником прикордонного управління ФСБ Росії у Криму. Згодом пішов на підвищення.

"Саме він віддавав наказ тарану та штурму українських кораблів, що йшли до Азовського моря, та керував процесом здійснення агресії", - пише видання.

Російські військові моряки у переговорах також робили припущення, що безпосереднє командуванням та вказівками займався президент Росії Володимир Путін.

"Щодо інших відповідальних осіб, то командування патрульним сторожовим кораблем "Изумруд" здійснював капітан 3-го рангу Андрій Шипіцин. Він народився 25 грудня 1969 року. Саме цей російський офіцер під час здійснення навалу іншого корабля ПСКР "Дон" на український рейдовий тральщик "Яни Капу" не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з іншим російським кораблем", - йдеться у повідомленні.