Агресія РФ у Керченській протоці: Німеччина не буде надсилати військові кораблі у Чорне море

Уряд ФРН закликав Україну та Росію дотримуватися "стриманості і зниження ескалації" щодо агресії РФ у Керченській протоці, захоплення у полон та арешт українських моряків

Про це заявив прес-секретар федерального уряду Штеффен Зайберт, передає Deutsche Welle.

За його словами, "в даний час найголовніше - стриманість і діалог". У свою чергу, представник німецького МЗС зазначив, що "відправка німецьких кораблів до узбережжя Криму не планується", оскільки Німеччина домагається "від обох сторін стриманості і зниження ескалації".

Зайберт сказав, що уряд Німеччини не визначився у питанні нових санкцій щодо Росії.

За його словами, дебати про введення подібних штрафних заходів у зв'язку з керченською кризою є "дещо поспішними", а "санкції не є водопровідним краном, який відкривають і закривають за потреби".

Він додав, що введення нових санкцій проти Кремля можливо лише при схваленні їх усіма країнами ЄС. Для цього спочатку потрібно провести переговори з усіма партнерами в Євросоюзі.

Втім, Зайберт закликав Росію звільнити українських моряків та повернути Україні захоплені в Чорному морі судна. Він також розкритикував Росію, адже в даному випадку немає ніяких причин для використання військової сили до українців. Німеччина підтримує "територіальну цілісність України та її повне суверенітет", в тому числі і "право на судноплавство в Керченській протоці", - зазначив прес-секретар уряду ФРГ.

Читайте також. Воєнний стан: причини і наслідки