"Не проблема, а повний п*****": Береза про сепаратизм, кримінал і загрозу нацбезпеці на Херсонщині

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з рослідування нападів на активістів Борислав Береза після перебування членів комісії на Херсонщині заявив про глобальну корупцію в області, а також сепаратизм, наркотрафік, співпрацю з окупантами та вирубку лісу

Про це Береза повідомив у Facebook.

"Те, що відбувається в Херсонській області, це не проблема, а повний п*****. Ми в шоці. Приїхали розбиратися у справі Каті Гандзюк і копнули глибше. Інформація, отримана нашою ТСК, жахає. Від контрабанди до сепарів, від наркотрафіку до глобальної корупції, від спайки влади з криміналом до вирубки лісу, від співпраці з окупаційною владою Криму до впливу утікачів-регіоналів на регіон. То, що тут відбувається - це не дно. Це гірше. Тут треба запровадити надзвичайний стан, тому що військове становище поліпшень не дало", - написав Береза.

Нардеп наголосив на загрозу національній безпеці та українській державності в регіоні.

"За свідченням повноважного представника президента по АР Крим Бориса Бабіна є факти небезпеки в плані національної безпеки та всі ознаки загрози втрати національної державності. Пекло, пекло і ще раз пекло. Нашу ТСК треба було створити хоча б заради того, щоб сьогодні послухати свідчення. Але якщо не буде жодних дій, щоб навести лад, то можна вважати, що Україна, як держава, готова втратити. Через те, що тут область котиться у неофеодалізм", - написав Береза.

"Слухання відбувались у закритому режимі. Ми послухали депутатів Херсонської Ради, громадських активістів, представників декількох ГО, друзів і опонентів Катерини Гандзюк. Після того, як з'явилася інформація, ще раз заслухали представників прокуратури та Нацполіції. Комісія отримала дуже велику кількість інформації. Для обробки нам буде потрібен деякий час. Після чого всі висновки спрямують до компетентних органів для їхньої реакції, а справи будуть взяті під депутатський контроль", - розповів Береза про друге засідання ТСК на Херсонщині.

Депутат наголосив, що такий формат роботи дозволяє отримати більше інформації.

"Та інформація, яку комісія отримала сьогодні, дуже важлива і вона ще раз підтвердила те, що поїздка в Херсон - це абсолютно правильне рішення. Крім того, ми переконані, що робота в закритому режимі не тільки вірна з точки зору дотримання таємниці слідства, але й більш конструктивна у зв'язку з тим, що всі, хто дає свідчення ТСК, дають їх більш вільно, ніж у відкритому режимі. Це допомогло дізнатися чимало важливої ​​інформації. Вся важлива інформація потрапляє до звіту і буде озвучена у ВР", - додав Береза.