Якщо вас хтось образив в Інтернеті, це не обов'язково Петров, – Дідковський

PR-стратег Сергій Дідковський закликав не поспішати з висновками про причетність до секс-скандалу з заступником начальника відділу департаменту захисту економіки Національної поліції України Олександром Варченком політтехнолога і телеведучого Володимира Петрова

Про це Дідковський написав своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, коментуючи арешт Петрова Військовою прокуратурою.

"Наскільки я знаю, зараз немає рішення суду або слідства про те, хто саме робив цю переписку. Але на порядку денному вже повисла впевненість, що її робив саме Володимир (Петров)", - зазначив Дідковський.

"Якщо вас хтось образив в Інтернеті, це не обов'язково Володимир Петров. І це не обов'язково образи. У правовій державі банально не пристойно радіти тому, що когось можуть посадити просто тому, що він тобі на смакову рівні не подобається. У правовій державі повинні діяти правові інститути та механізми. Навіть США в своїй сучасній історії під час холодної війни зіткнулися із "маккартизмом" - в рамках якого, в кожному дивному громадянина бачили комуніста та про всяк випадок намагалися його посадити", - зазначив колега заарештованого.

Дідковський назвав обвинувачення Петрова в причетності до секс-скандалу "неповної індукцією" та "нездійсненними очікуваннями", і застеріг суспільство від "раптових висновків", а також закликав дочекатися результатів розслідування.

"Індукційний умовивід, результатом якого є загальний висновок про увесь клас предметів на підставі знання лише деяких предметів даного класу, прийнято називати неповною індукцією. Неповна індукція змушує вас робити раптові висновки. Висновок дуже простий: чи не перебільшуйте у судженнях. Бо чим більше нездійсненне очікування, тим похмуріше фрустрація", - зазначив Дідковський.