Якщо росіяни зупиняють іноземні кораблі у Керченській протоці, то і російські кораблі треба зупиняти у водах інших країн, - Гройсман

Санкції проти країни-агресора мають посилюватися, а відповіді на її зухвалі дії чи то в Азовському морі, чи в іншому куточку світу мають бути дзеркальними

Про це ввечері у п'ятницю, 30 листопада 2018 року, заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі міністром закордонних справ Республіки Польща Яцеком Чапутовичем, яка відбулася у Києві, повідомляє урядова прес-служба.

Очільник уряду зазначив, що Україна та Польща мають історичну місію бути разом. І сьогодні, в умовах гібридної агресії проти України, дієва партнерська підтримка особливо затребувана, додав він.

Читайте також: Микола Княжицький. Україна та Польща мають бути понад історичними суперечками

"Агресія Росії проти України і української демократії стосується не тільки нашої держави, а й інших західних країн. І я пропоную нашим партнерам вести дзеркальні дії проти Росії. Я прошу порушити це питання на рівні Євросоюзу, і особисто буду говорити про це в Брюсселі - під час моїх перемовин з керівництвом ЄС в середині грудня. Думаю, що дзеркальні дії можуть бути ефективними", - наголосив Гройсман.

Читайте також: Ян Пєкло: Безпека України означає безпеку Польщі

За його словами, якщо російські війська зупиняють кораблі під різними прапорами у Керченській протоці, то і російські кораблі треба зупиняти у водах інших країн.