Один на милицях: Росія нарешті надала інформацію про стан поранених моряків

Уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова надала інформацію про захоплених в Керченській протоці українських моряків

Про це повідомила в Facebook українського омбудсмена Людмили Денісової.

Москалькова відвідала українських моряків. Зокрема, московський омбудсмен Тетяна Потяєва поспілкувалася з пораненими моряками у СІЗО "Матросская тишина". За її словами, вони отримують необхідне лікування, медикаменти, їм надано теплий одяг та взуття.

"Двоє з них вже виходять на прогулянки. Вони мають легкі ураження рук, у одного з них - пошкоджене сухожилля. Але, за її словами, це не призведе до ускладнень. У третього полоненого поранення обох ніг. Йому надано засоби пересування - милиці, і його камера обладнана зручностями для пересування", - йдеться у повідомленні.

За словами Потяєвої, українські військові виглядають нормально.

"Скарг на харчування від них не надходило. Єдине побажання щодо заміни чайника має сьогодні бути розглянуте керівництвом установи, де вони перебувають", - йдеться у повідомленні.

Також Потяєва відвідала військовополонених у СІЗО "Лефортово".

"Погіршення стану їхнього здоров’я не спостерігалось. Вони також забезпечені теплими речами", - йдеться у повідомленні.

Москалькова повідомила, що український консул може їх відвідати. Проте, за інформацією нашого консула, до цього часу офіційного дозволу на відвідування від російської влади він ще не отримав. Щодо спілкування родичів з моряками, за словами Москалькової, це можливо лише після завершення слідчих дій, які наразі проводить "слідчий з Керчі".