Помста за Солсбері. Британія готує адресні санкції проти Абрамовича, Дерипаски, Усманова, братів Ротенбергів та Сечіна, - The Telegraph

Спеціальні служби Великої Британії готують цілий пакет персональних обмежень на бізнес-діяльність для російських олігархів з найближчого оточення Володимира Путіна

Йдеться про Романа Абрамовича, Олега Дерипаску, Алішера Усманова, Аркадія й Бориса Ротенберга, а також Ігоря Сечіна, пише з посиланням на власні джерела лондонська газета The Telegraph.

Як зазначається, нові обмежувальні заходи розробляються за дорученням прем'єр-міністра Терези Мей, які вона дала після теракту проти Сергія та Юлії Скрипалів у містечку Солсбері.

"Прем'єр-міністр затвердила цей список (список бізнесменів - ред.), а імена олігархів будуть поширені через департаменти Уайтхола (британської розвідки - ред.) та надійдуть до союзників Великої Британії в Європі та Північній Америці, аби завадити цим особам подорожувати та підтримувати свої бізнес-імперії", - йдеться у матеріалі.

Читайте такожУсе про 14 загадкових смертей у Великій Британії з "російським слідом"

При цьому особливу увагу буде приділено Дерипасці, якого у Британії вважають дуже близьким до оборудок російської цивільної Служби зовнішньої розвідки (СЗР) та військової ГРУ. Наприклад, колишній високопосадовець з СЗР Євген Фокін очолює енергетичну компанію Дерипаски EN+ зі штаб-квартирою у Лондоні.

Про Фокіна та гроші від Дерпаски для Пола Маанафорта газета The Telegraph вже писала цього тижня. Детальніше - тут.