Порошенко попросив Онуфрія допомогти звільнити захоплених росіянами моряків

Петро Порошенко звернувся до предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія із проханням посприяти звільненню захоплених росіянами моряків

Про це повідомляє офіційний сайт президента України.

Порошенко заявив, що задля досягнення цієї мети він навіть звернувся до очільника Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія.

"Вчора і позавчора я мав розмову з предстоятелем української православної церкви московського патріархату блаженнійшим Онуфрієм. Звернувся до нього з проханням негайно зв'язатися з Москвою для того, щоб по лінії церкви вжити відповідних заходів для того, щоб повернути наших моряків. Я не буду зупинятися перед будь-якою можливістю для того, щоб повернути наших солдат. Ми будемо молитися і сподіватися, що це відбудеться якнайскоріше", - заявив Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Перший західний" на Львівщині.

Президент також повідомив, що одразу ж після отримання інформації про обстріл українських кораблів запросив розмову з президентом Росії Володимиром Путіним для того, щоб отримати пояснення дій російських Збройних Сил.

"Ви знаєте, що Путін уникає розмови", - зауважив Петро Порошенко.