Порошенко підписав закон про нові правила для міжнародних посилок

10 грудня президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів щодо оподаткування міжнародних посилок

Про це йдеться на сторінці закону № 9260 на офіційному сайті Верховної Ради.

Про дату і стан проходження документа зазначається, що закон 10 грудня "повернуто з підписом від Президента".

Згідно з законом, ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, для одного одержувача - фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, оподатковуватиметься податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України.

Перехідний період встановлять з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року. Так, у першому півріччі 2019 року податком на додану вартість будуть оподатковуватись товари, сумарна фактурна вартість яких перевищуватиме еквівалент 150 євро.

Крім цього, , законопроектом пропонується збільшити з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9%. Також з 1 січня 2019 року збільшити ставку екологічного податку за викиди двоокису вуглецю (СО2) стаціонарними джерелами з 0,41 грн./тонну до 10 грн./тонну та поетапне підвищення ставки до рівня 30 грн/тонну у 2023 році (щорічне підвищення на 5 грн/тонну).

Ставку рентної плати за користування надрами для видобування нафти і конденсату пропонується збільшити на 2% та для залізної руди - на 0,8%, та ставку рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів збільшти на 50%.