Протести "жовтих жилетів" координує новий голова ГРУ Росії Костюков, - Тимчук

За протестами "жовтих жилетів" у Франції стоїть новопризначений керівник Головного розвідувального управління Росії Ігор Костюков

Про це заявив у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив" народний депутат фракції "Народний фронт" Дмитро Тимчук.

"Для Костюкова, ніби як, перед призначенням нічого не віщувало біди: старі провали і гріхи списали на покійного Коробова, Путін пообіцяв повернути букву "Р" в назву структури. Плюс ГРУ вдало осідлало французькі протести - тролів переорієнтували з американського і британського напрямків на Францію, щоб "мочили" Макрона, міняли сенс протесту з економічного на політичний і формували потрібну громадську думку, заслали співробітників і агентуру. Ну і, звичайно, також підтягнули всілякий радикально налаштований непотріб, що стоїть на постачанні російської військової розвідки, для радикалізації протестних настроїв і провокування протистояння", - написав Тимчук.

Нардеп зазначив, що конспірація російської розвідки істотно постраждала після того, як агенти ГРУ розгорнули прапор терористичної "ДНР" на тлі протестів "жовтих жилетів".

"Костюков, ніби як, з перших кроків на новій посаді показав, що він на своєму місці: будучи першим заступником керівника ГРУ, саме він відповідав за резидентуру і проведення активних заходів за кордоном. А саме останні й повинні стати основною сферою діяльності ГРУ на доступну для огляду перспективу, перетворивши розвідувальну структуру на цілком диверсійно-політичну. Але все це було до минулої суботи. Поки два громадянина з французькими паспортами, тісно пов'язані у своїй діяльності з ГРУ і засвічені на не одному заході російської військової розвідки, раптом не вирішили проявити ініціативу і розгорнути прапор т. зв. "ДНР" у Парижі. Тим самим спаливши всю контору", - написав Тимчук.

На думку нардепа, "російський слід" у протестах "жовтих жилетів" призведе до нових санкцій проти РФ.

"Попри те, що Кремль і вся його пропагандистська рать намагається зараз безглуздо виправдовуватися і відмазатися, можна бути впевненим, що французькі спецслужби, які почали розслідування, доведуть факт втручання Москви і її спецслужб у внутрішні справи Франції. Як це було раніше у Чорногорії, США, Британії. То ж товариш Костюков, сам того не бажаючи, став продюсером другої частини шедевра "Петров і Бошіров", яка за "касовими зборами" від міжнародної громадськості може легко переплюнути першу частину - за яку, до речі, "гонорари" тільки на підході", - підсумував Тимчук.