“Укравтодор" не платитиме за ремонт доріг під снігом

Роботи, які підрядник виконує з порушенням технологій, в тому числі температурних умов та наявності снігового покриву, – оплачені не будуть

Про це “Укравтодор” повідомив на власній сторінці у Facebook.

“Усі ремонтно-будівельні роботи на дорогах державного значення “Укравтодор” завершив до початку листопада”, йдеться у повідомленні.

З цього року підписання актів виконаних робіт та зарахування коштів підрядним організаціям здійснюється тільки за результатами перевірки якості сертифікованими спеціалістами з якості централізованої установи “Дорожній контроль якості”, наголошують у відомстві.

Також в “Укравтодорі” додають, що з початку листопада на об’єктах ремонтно-будівельних робіт переважно здійснювалися заходи із нанесення розмітки, встановлення знаків, облаштування.

У відомстві також пояснили, чому відбувається ремонт доріг в областях попри несприятливі погодні умови. На це активно скаржаться небайдужі у соцмережах.

“Нагадуємо про те, що із загальної мережі доріг в понад 450 000 км Укравтодор відповідає лише за 46 985 км доріг державного значення. Інші дороги знаходяться у компетенції місцевої та комунальної власності”, - пояснюють в “Укравтодорі”.

Читайте також: Гроші є - доріг немає. Чому місцева влада не поспішає з ремонтом автошляхів

Зокрема, у відомстві пояснили щодо ремонту с. Прилуцьке Волинської області:

“Дороги в с. Прилуцьке Волинської області, зокрема по вул. Лісній, перебувають у комунальній власності. Замовником цих робіт є Прилуцька сільська рада, яка і здійснює контроль над дотриманням технології укладання асфальту”.

Ще один випадок - відео про ремонт дороги в Ічнянськом районі Чернігівської області, яке нещодавно поширювали в мережі.

“Роботи на цій дорогі виконує підрядна організація на замовлення Служби автомобільних доріг в Чернігівській області. Наразі Служба та підрядник готують офіційні пояснення” ,- коментують в “Укравтодорі”.

“Підрядник виконував роботи щебенево-піщаною сумішшю, яка не має температурних обмежень - на відміну від укладання гарячого асфальтобетону, яке на дорогах державного значення у період низьких температур та снігопаду наразі не зафіксовано на жодному об’єкті ремонтно-будівельних робіт”, - констатують у відомстві.

Зараз роботи на дорозі в Ічнянськом районі Чернігівської області призупинено. Оплата за них не здійснювалася.