Україні виділяють €35 млн на боротьбу з глобальним потеплінням

Федеральне міністерство Німеччини із питань довкілля, збереження природи та радіаційної безпеки надасть Україні фінансову допомогу на €35 млн для боротьби з кліматичними змінами

Про це повідомило міністерство екології та природних ресурсів України.

“Мінприроди успішно завершило перемовний процес із Федеральним міністерством Німеччини щодо надання допомоги в розмірі 35 мільйонів євро. Це велике досягнення та виклик для усієї екологічної спільноти України, що спрямує економіку до зеленого зростання” - сказав міністр екологіі та природних ресурсів України Остап Семерак.

Проекти, які профінансують, повинні орієнтуватися на виконання Паризької угоди, національно визначених внесків. Крім того, вони повинні включати аспект міжнародної співпраці у контексті протидії зміні клімату в акваторії Чорного моря та сприяти розвитку відновлюваної енергетики, зокрема, використання енергії біомаси на заміну викопним джерелам енергії.

Двостороннє співробітництво між Україною та Німеччиною в рамках Міжнародної кліматичної ініціативи почалося в 2008 році. За цей час Україна стала одним з партнерів ініціативи, почавши 14 проектів, десять з яких загальним бюджетом 19 млн євро вже завершені.