"Родіна, нє брасай нас": Геращенко показала заяви 23 ув'язнених росіян Путіну, щоб їх обміняли на українців

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко показала заяви 23 ув'язнених росіян, які написали президенту Росії Володимиру Путіну, щоб їх обміняли на українців

Про це вона заявила 17 грудня на прес-конференції, повідомляє Еспресо.TV.

"Ми іще раз 19 грудня поставимо питання перед Російською Федерацією і їх маріонетками з ОРДО і ОРЛО, що українська сторона готова негайно на будь-якому пункті перетину кордону між Україною та Росією передати 23 росіян. Ось їх заяви є, розумієте? Заяви цих усіх персонажів до свого прєзідєнта Путіна, що вони просять: "Заберіть нас, будь ласка. Ми сидимо в українській тюрмі, мене сюди послали убивати українців, ми засуджені більше, ніж на 10 років відповідальності. Заберіть нас на Родіну. Родіна, не брасай нас.", - сказала Геращенко.

За її словами, Україна готова негайно передати Росії злочинців і забрати політв'язнів Кремля.

"І Україна готова цих злочинців, засуджених за тероризм, участь у якихось незаконних збройних формуваннях, участь у війні проти України негайно передати їх Російській Федерації і забрати політв'язнів Кремля, яких також захищали і присутні тут адвокати. Це і Сущенко, Сенцов, Кольченко, Клих, Карпюк, Панов, Гриб, це наші кримські татари, наші брати, яких утримують незаконно в тюрмах Росії і Криму", - сказала Геращенко.

Вона сказала, що українська сторона готова помилувати 66 сепаратистів в обмін на 19 заручників, яких незаконно утримують в тюрмах Донецька і Луганська. Серед цих 19 заручників є військовополонені, яких утримують більше 3 років, а також журналіст Станіслав Асєєв.