У Нігерії за 2 роки зіткнень між фермерами і пастухами загинуло понад 3600 людей

Починаючи з 2016 року, в Нігерії в зіткненнях між фермерами і напівкочовими пастухами загинуло понад 3,6 тис. осіб, більшість з яких у цьому році

Про це заявили в Amnesty International, повідомляє Reuters.

Повідомляється, що зіткнення мають етно-релігійний характер, так як найчастіше відбуваються між мусульманськими пастухами і християнськими фермерами. Також причиною цього вважається розширення сільського господарства, яке створює конкуренцію за землю і призводить до конфлікту.

"Нездатність нігерійської влади розслідувати зіткнення між громадами та притягнути винних до відповідальності призвела до кривавої ескалації конфлікту між фермерами і скотарями по всій країні, що призвело до загибелі не менше 3641 осіб за останні три роки і переселення тисяч інших", - заявили в Amnesty International.

У правозахисній організації розповіли, що з 310 атак, які були зафіксовані з 2016 року, 57% сталися в 2018 році.

Директор Amnesty International в Нігерії Осайд Оджио розповів, що ці атаки були добре сплановані і скоординовані, а також проводилися з використанням вогнепальної зброї.

Нагадаємо, в результаті атаки 18 листопада бойовиків терористичної ісламістської організації "Боко Харам" на військову базу в штаті Борно на північному сході Нігерії загинули близько 100 нігерійських солдатів.