ЄС "відкрив небо" для польотів з аеропорту Ужгорода

Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) надало національному провайдеру аеронавігаційного обслуговування Украерорух сертифікат відповідності нормам Європейського Союзу

Про це йдеться на сайті Державного підприємства обслуговування повітряного руху України “Украерорух”.

Як зазначив директор із льотних стандартів EASA Джеспер Расмуссен, “Украерорух” успішно продемонстрував відповідність систем менеджменту, процедур та технічного забезпечення європейським вимогам.

"Вперше в історії ми пішли на такий безпрецедентний крок як сертифікація провайдера аеронавігаційного обслуговування країни, яка не є членом Європейського Союзу, на відповідність вимогам ЄС", – зауважив директор Украероруху Дмитро Бабейчук.

Отримання сертифікації від EASA відкриває можливість для отримання прав від словацької сторони на керування польотами літаків у повітряному просторі Словаччини, які виконуватимуть операції на аеродромі Ужгород.

Читайте також: Крила в моді. Чому на третину “злетіли” авіаперевезення в Україні та що попереду

"Вперше в історії міжнародного партнерства ЄС відкриває своє небо для країни не члена Європейського Союзу, зокрема у частині повітряного простору Словаччини", - прокоментував подію  міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, з ужгородського аеропорту призупинили польоти на початку червня 2018 року. За цей рік аеропорт встиг прийняти 145 нерегулярних рейсів.