“Доведеться повернути назад Миколаю”: НАЗК нагадало службовцям про ліміт на подарунки

Подарунки "від Миколая" на суму понад 1921 грн не від близьких осіб декларантам приймати не можна

Про це у жартівливій формі нагадали у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

"Шановний Святий Миколаю та всі, хто передає через нього привітання суб’єктам декларування! Нагадуємо вам, що вашу безмежну щедрість при виборі подарунка особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняним до них особам варто проявляти лише до близьких осіб".

"В іншому випадку подарунок на суму від 1 921 грн доведеться повернути Святому Миколаю назад", - йдеться у повідомленні.

НАЗК також згадало і про заборону декларантам одержувати подарунки від підлеглих.

"Тому аби не завдати своїм керівникам зайвого клопоту у вигляді протоколу про адміністративне правопорушення, не спокушайте їх своїми подарунками", - додали у Національному агентстві.

Також у НАЗК нагадують про необхідність декларувати подарунки:

“Знайшовши під подушкою золотий годинник, сумочку від дому Prada або ключ від новенького автомобіля, не забудьте вказати про це у декларації”.

“Якщо Святий Миколай привітав вас на суму, що перевищує 8 810 грн, не забудьте вказати його у декларації за 2018 рік. Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані ми чекаємо до 29 грудня від тих, хто у цьому році заслужив винагороду на суму понад 88 100 грн”, - інструктує НАЗК.