Суперник Епіфанія зняв свою кандидатуру через загрозу зриву Собору

Головний суперник Епіфанія на посаду предстоятеля Української православної церкви митрополит Михаїл зняв свою кандидатуру через загрозу зриву проведення Об'єднавчого собору

Про це митрополит Михаїл повідомив після Собору, передає прес-служба Волинської єпархії.

"Фактично було поставлено вимогу: або митрополит Михаїл знімає свою кандидатуру (а це відкриває шлях для перемоги на виборах митрополита Епіфанія), або Патріарх Філарет разом із ієрархами на Собор не підуть", - йдеться у повідомленні єпархії.

Тобто, йшлося про те, що об’єднання не відбулося б, а значить і Томосу не було б.

Там також зазначили, що митрополит мав достатню підтримку делегатів. Саме тому Патріарх Філарет відмовлявся підписувати документ про саморозпуск Київського Патріархату, що було умовою для проведення об’єднавчого Собору, і відмовлявся йти на Собор.

"Після багатьох перемовин, у тому числі за участі Президента Петра Порошенка та Голови Верховної Ради Андрія Парубія, владика Михаїл поступився й зняв свою кандидатуру", - заявила прес-сулужба Волинської єпарції УПЦ КП.

На запитання про ставлення до Епіфанія, владика відповів, що не може бути й мови про якусь особисту неприязнь чи ворожнечу. Вони просто мають різні погляди на розбудову Української православної церкви.