Місяцями не виходити на вулицю: кліматологи попереджають про глобальне потепління на прикладі Дубаю

У звіті Міжурядової групи експертів зі зміни клімату йдеться, що навіть підвищення температури на 0,5 ° С по всьому світу призведе до незворотних процесів

Як пише Business Insider, в результаті регіони, схильні до посухи, стануть катастрофічно сухими, а райони, де можуть проходити інтенсивні урагани, отримають величезну кількість таких лих. Ці чинники можуть викликати великі міграції людей та масові вимирання тварин.

Видання зазначає, що Дубай став містом-прикладом того, як буде жити людство в майбутньому, якщо ми не зможемо протистояти глобальному потеплінню.

Протягом довгого літа в Дубаї - з квітня по жовтень - температура в середньому становить 41- 48 ° С, при цьому повітря дуже вологе. Місто пристосувалося до таких умов гігантською закритою інфраструктурою, що дозволяє забезпеченим людям цілеспрямовано не виходити на вулицю місяцями - хіба що з будинку в автомобіль.

У Дубаї як мінімум 65 величезних ТЦ, які замінюють цілі райони з тисячами магазинів, сотнями ресторанів, кінотеатрами, катками. Наприклад, якщо родина хоче провести десь час, то можливо робитиме це увесь день в  Dubai Mall: там 1200 магазинів, сотні ресторанів, кінотеатр, розкішний готель, олімпійський льодовий каток, тематичний парк віртуальної реальності та акваріум.

Однак таке собі можуть дозволити лише справді забезпечені верстви населення, тоді як робітникам доводиться перебувати на постійній спеці. Новий ТЦ - "Бульвар", який розробляється владою міста, об'єднає в собі чотири провулка, широку міську вулицю і площу. Тепер ці місця будуть знаходитися під куполом, повітря в них стане кондиціонованим і прохолодним.

Влада Дубаю вважає, що за такими мегапроектами - майбутнє людства, особливо в тому випадку, якщо екстремальний клімат не дозволить людям повноцінно перебувати на вулиці. При цьому екологи вважають, що в разі зміни клімату сам Дубай опиниться під водою завдяки підвищенню рівня моря.