НАТО дасть Україні додаткові кошти на логістику, професійний розвиток і реабілітацію військових

Країни НАТО оголосили про рішення виділити додаткові ресурси Україні для програми професійного розвитку НАТО, логістики та медичної реабілітації українських військовослужбовців

Про це 18 грудня у штаб-квартирі Альянсу розповіла віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає "Укрінформ". 

За її словами, Норвегія оголосила про рішення надати додаткових 140 тисяч євро для програми професійного розвитку НАТО, де лідером є Великобританія. Таке рішення було прийнято саме тому, що Україна продемонструвала ефективне використання цього інструменту для підготовки військовослужбовців в різних міністерствах для роботи над тією ж Річною національною програмою співробітництва з НАТО.

Віце-прем’єр також сказала, що 18 грудня міністр оборони Чеської Республіки підписав лист виділення додаткових коштів для трастового фонду з логістики.

Зокрема Німеччина підтвердила, що зробить додатковий внесок у трастовий фонд, де лідером є Болгарія, щодо медичної реабілітації українських військовослужбовців.

"Це означає, що цей трастовий фонд буде наповнений більше ніж на 100 відсотків, і ми зможемо додатково лікувати наших вояків, які потребують допомоги, в країнах-партнерах, у країнах-членах Альянсу, і також зосередити подальшу зусилля на розбудові системного медичного лікування і реабілітації в середині країни", - сказала віце-прем’єр.

Вона нагадала, що минулого тижня Посол України, керівник місії України при НАТО Вадим Пристайко підписав угоду, яка надає можливість ввести в дію трастовий фонд по розмінуванню, яке перетворилося на актуальну проблему для України після початку російської агресії.