Сьогодні набрав чинності новий порядок розмитнення "євроблях"

Набрала чинності Постанова уряду, яка регламентує правила розмитнення “євроблях”

Тепер митна вартість розмитнення авто визначається наданими документами на нього, передає auto.24.

20 грудня Постанову Кабінету міністрів від 12.12.2018 р. №1077 офіційно опубліковано в "Урядовому кур‘єрі". Документ набуває чинності з дня його офіційного опублікування.

Постанова регламентує правила розмитнення “євроблях”. Найсуттєвіша зміна, яку вносить цей документ у порядок розмитнення - обрахунок митної вартості автомобілю.

Тепер митна вартість автомобіля, від якої нараховується мито та ПДВ, має визначатись документами, наданими особою, яка розмитнює автомобіль.

Читайте також: Як розмитнити авто на єврономерах. Податкова відповіла на найпоширеніші запитання

Джерело: auto.24

Згідно з документом зазначене оформлення здійснюватиметься, зокрема, з такими особливостями:

Читайте також: Повний легалайз “євроблях”. Що ухвалила Рада та як тепер розмитнити авто

Як раніше пояснювала очільниця комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, "якщо особа, яка здійснює митне оформлення авто, надасть офіційні документи, котрі підтверджують заявлену вартість транспортного засобу, зокрема банківські платіжні документи або договір купівлі-продажу, або копії митних декларацій країни відправлення, митна вартість коригуватися не буде".

Втім, якщо у митниці є підозра, що вартість авто занижена, митники вправі користуватись каталогами Шваке (schwacke) в яких вказана завищена вартість автомобілів.

Також Постанова уряду регламентує інші дії митниці пов’язані з легалізацією автомобілів з іноземною реєстрацією, що вже експлуатувались на території України