США знімають санкції з компаній Дерипаски

Міністерство фінансів США хоче зняти санкції з трьох енергетичних компаній, які належать російському бізнесмену Олегу Дерипасці

Про це повідомила пресс-служба Мінфіну США.

"Департамент Міністерстві фінансів США з управління іноземними активами (OFAC) сьогодні повідомив конгрес про свій намір припинити санкції, введені проти En + Group plc ("En +"), UC Rusal plc (Rusal) та JSC EuroSibEnergo (ESE), через 30 днів. OFAC визначив, що значні зміни в структурі та корпоративному управлінні дозволять їм відповідати критеріям вилучення зі списку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанії погодилися провести істотні зміни в корпоративному управлінні, в тому числі зменшити частку Дерипаски нижче 50%, переглянути склад рад директорів цих організацій.

"Російський олігарх Олег Дерипаска продовжує перебувати під санкціями, його майно буде залишатися заблокованим", - йдеться у повідомленні.

Крім того, OFAC залишає за собою право знову внести до санкційного списку одну або всі ці компанії, якщо вони не виконають домовленності. Так, компанії підлягають постійному нагляду щодо дотримання умов і будуть стикатися з серйозними наслідками, якщо вони не виконають їх.