"Відпочиваю від командира": український моряк Попов у СІЗО Москви жартує і тролить слідчого

Український полонений моряк, капітан-лейтенант катера "Нікополь" Сергій Попов пожартував, що у московському СІЗО "Лефортово" відпочиває від "командира, який дзвонить з криками вранці"

Про це повідомив адвокат військовополоненого моряка Гаджи Алієв у Facebook.

За його словами, 20 грудня Верховний суд окупованого Криму розглянув апеляційну скаргу на взяття під варту українського моряка. Втім, на судове засідання у СІЗО, яке проходило у Москві по відеоконференцзв'язку, його не допустили. А замість нього запросили адвоката, який взяв участь у судовому засіданні і, таким чином, порушили право на захист військовополоненого Попова. 

Але адвокат зміг побачити його і почути, як моряк заявив, що він військовополонений і просив, щоб до нього застосовувалися норми Женевської конвенції. Він також відмовився давати будь-які свідчення, але розповів про перебування у СІЗО "Лефортово". 

"Спокійно в камері, - каже: відпочиваю, не дзвонить вранці командир з криком "нахрена не доробили ... " або "у нас тут поломка, що ти спиш"", - передав Гаджи Алієв.

Адвокат написав, що Сергій весела і позитивна людина, а також жартує багато. 

"Кілька разів нагадував слідчому, що він старше слідчого за званням. Слідчий попався розуміючий", - написав він.

Попов розповів, що потрапив у камеру, де є телевізор, який не працював через відсутність антени. На заяви з проханням надати антену йому антену адміністрація СІЗО не відреагувала, тому він зробив саморобну з підручних засобів, бо він електромеханік. 

"У результаті цілодобово з телевізора тільки про Україну і кажуть, я стільки сюжетів про Україну вдома не бачив! Невже в Казахстані, Білорусі та інших країнах нічого цікавого не відбувається, навіщо стільки новин про Україну?", - написав він. 

Він також отримав лист від громадянина РФ зі словами підтримки і підписом "не всі росіяни козли". Моряк вдячний волонтерам, а також всім, хто відгукнувся. 

"Передана волонтерами одяг підійшла в розмір в розмір, так як навіть на флоті України не видають", - сказав він.

Читайте також: Що відомо про захоплених Росією українських моряків