В Україні запустили електронний кабінет водія. Що тепер можна буде зробити онлайн

Державне агентство з питань електронного уряду 21 грудня запустило електронний кабінет автовласника, в якому доступна первинна реєстрація автомобіля

21 грудня Державного агентство з питань електронного урядування спільно з Головним сервісним центром МВС представили електронний кабінет автовласника e-driver.hsc.gov.ua.

Українці зможуть онлайн дізнатися про історію своєї автівки: які були попередні власники, чи потрапляв автомобіль в аварію, чи виписані якісь штрафи.

Голова Державного агентства з питань електронного уряду України Олексій Риженко на прес-конференції​ перелічив можливості сервісу: 

“І це лише перша черга е-послуг - на наступний рік в нас дуже амбіційні плани”, - додає заступник голови Держагентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб.

Читайте також: Що в Україні тепер можна зробити онлайн: Записатися до лікаря, оформити субсидію, зареєструвати бізнес

“Сьогодні відбудеться певним чином революція. Тому що фактично всі автовласники та пов’язані з транспортними засобами розуміють, що якось існувала українська держава до електронного кабінету водія і після”, - очільник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

Щоб зареєструватися в е-кабінеті, потрібно мати цифровий підпис, BankID або MobileID.

Проект реалізований у партнерстві Головного сервісного центру МВС і Державного агентства з питань електронного урядування та за підтримки проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS і Фонду Східна Європа.

Читайте також: MobileID в Україні: як працюватиме електронна ідентифікація через мобільний